Wampa Cave

A Vintage Collection

2017. november 30. 17:57 - a koala az expresszről

2010. április 3-án a német Jedi-Con-on mutatta be a Hasbro az új játékvonalát a Vintage Collection-t. A sorozat ott bemutatott első darabja egy ekszkluzív Fejvadász páros volt Zuckus és 4Lom. A Kenner széria emlékére itt is fordított névvel adták ki őket :)

aa5735cbc18b54ad3cb38c7c3bb31ed0.jpg

Aki nem ismerné a történetet: a Kennernél amikor először kiadták a figurákat 81-82-ben egész egyszerűen összekeverték őket. Mivel a filmben csak a fejvadászok a csillagrombolón tűntek fel egy pillanatra, és valószínűleg a cég csak annyi információt kapott a készítőktől, hogy ők 4Lom és Zuckuss a híres fejvadászpáros. Aztán annak rendre és módja szerint rossz név került fel a csomagolásra. Ha jól tudom végül a Power of the Force szériában rehabilitálták őket.

A széria 2010 nyarától került a boltokba, a Hasbro visszatért a klasszikus csomagoláshoz, a rajongók hatalmas örömére.  81ghvfvgvdl_sl1500_large.jpg

 

A figurák jól kidolgozottak, nekem az egyik kedvenc játékvonalam a 3.75-ösök között. A figurák általában 14 ponton mozgathatók: nyak, vállak, könyökök, kézfejek, derék, lábak, térdek, bokák és általában minimum két fegyver/kiegészítő van a csomagolásban. 

Bár a Jedi-Con-on a 4Lom és Zuckuss volt a két promo figura, a Hasbro hivatalosan egy harmadik fejvadásszal Dengar-al nyitotta meg a szériát, ő lett az első hullám VC01 sorszámú figurája.

dengartvc.jpg

 

Az első hullám további figurái is a Birodalom visszavág szereplői közül kerültek ki. A Hasbro a további hullámokban is próbált valami tematikát felállítani, hol valamelyik film, hol törölt jelenetek szereplői alkották az adott hullám figuráit.

Bár a csomagolás az eredeti kenner figurák feelingjét hozta, a figurák sokkal kidolgozottabbak és élethűbbek voltak, mint azok. Szerencsére a Hasbro nem csak az eredeti trilógia figuráit csomagolta új köntösbe, de az időközben mozikba került előzmény trilógia szereplőit is elérhetővé tette, sőt néhány figurát beemelt az animációs sorozatokból és a mára Legendákká visszaminősített EU-ból.

A játékvonal lezárása után megszavaztatták a 25 legnagyobb SW figurákkal foglalkozó oldalt, hogy melyik volt a kedvenc/általuk legjobban sikerültnek tartott figura. Nos a győztes: 

sw_rotj_gamorrean_guard.jpg

 Az utolsó figura a VC115 (a 18. hullámot zárófigurája), Darth Vader amint az uralkodó villámja átröntgenezi a fejét és a sisakon átsejlik a koponyája.

Sajnos ezzel a figurával hosszú időre lezárult a Vintage Collection a szerintem egyik legjobb játékvonal, de Orlandóban idén tavasszal a Star Wars Celebration-on jelentette be a Hasbro, hogy a nagysikerű Vintage Collection játékvonala 2018-ban visszatér! Kíváncsian várom, hogy milyen új figurákkal lepnek meg minket! Pár titkot már elárult a cég a szeptemberben Rhode Island-on tartott HasCon-on

njacito.jpg

worm

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr4313399355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása