Wampa Cave

Shaak Ti - The Force Unleashed

2018. október 02. 00:24 - a koala az expresszről

 

starkiller_vs_shaak_ti.jpg

Shaak Ti aTogruta jedimesternő, a Jedi tanács tagja, azon kevés jedik egyike, akiknek sikerült túlélnie a 66-os parancsot. 

Tábornokként aktívan harcolt a Klón háborúkban, jelen volt a geonosisi arénában, ahol a jedi rend egyik legnagyobb veszteségét szenvedte el a története folyamán. Harcolt Grievous ellen - bár alulmaradt, a kiborg nem tudta megölni őt. Egy ideig felügyelte a klónok kiképzését is a kaminón - így egyik vezetője volt a kaminói csatának - és ő folytatta le a vizsgálatot a Fives incidensben is. 

Sorsa: 

Halála 1.verzió Lucas eredetileg a 3. részhez leforgatott egy jelenetet, amiben Grievous leszúrja a cirkálón Anakin és Kenobi szeme láttára. Ez végül nem került be a filmbe, így a karakter életben maradt.

Halála 2. verzió a 3. rész végén Shaak Ti mester veszi át a parancsnokságot a Jedi Templomban, amikor Windu mester elmegy letartóztatni Sidiust. Amikor az ifjú Vader megérkezik a templomba az 501-es légió élén, akkor a jedi mester a meditációs kamrában meditál. A tisztogatás közben a meditációs kamrából kilépő togrutát Vader hátulról leszúrja. Ezt ugyan a sem a filmben nem láthatjuk, sem a könyvben nem olvashatjuk, de BlueRay verzión látható a törölt jelenetek között, illetve a Klón háborúk 6/11 Hangok című epizódjában Yoda mester látja a víziójában a jedi nő testét átjáró kék pengét - így a kánon szerint itt ér véget Shaak Ti életútja.  

EU: Mivel a templomban volt nem voltak mellette a klónok, hogy ellene forduljanak a 66-os parancs miatt. Sikerült elmenekülnie és a Felucia-ra utazott. Ott felkészítette Marid Brod-ot a Vader elleni bosszújára. Shaak Ti végül Vader titkos tanítványával folytatott harcban veszítette életét: Beugrott egy sharlacc-ba, hogy bebizonyítsa Galen Marekben maradt még jóság - és igaza volt, mert az megpróbálta megmenteni, és ennek hatására visszatért az erő jó oldalára. 

2018-10-01_21_52_00.jpg

 Röviden összefoglalva bár Shaak Ti a filmekben csak marginális szerepet kapott, mind a kánonban, mind az EU-ban igen fontos jedi mesternek számított, a klónok háborúja sorozat több része mellett sok képregényben is feltűnt, de a mai téma a The Force Unleashed-beli szerepe alapján kiadott figura. 

A játékot gondolom egy SW rajongónak sem kell bemutatni - szerintem az egyik legjobban sikerült SW játék! Remek sztori, remek hangulat, sok faj, sok jármű és rengeteg háttérinfó - kevés SW játék tudta hozni mindezeket..

A játékban Felucia egy színes dzsungelbolygó amin érződik a sötét oldal hatása: rancorok, sarlacc, vad törzsekben élő barbárok - nem civilizált bolygó. Városok, nagyobb települések nincsenek, így ideális hely egy jedinek a rejtőzésre. 

2018-10-01_21_52_20.jpg

 A figura már a játékban is tökéletesen hozta a feelinget! Nagyon eltalálták ahogy a jedi tanács kicsit rideg tagjából egy szexi barbár karaktert alkottak! 

lc-wave06cards.jpg

A figura a Legacy Collection 13. hullámával került a boltokba Toys'R'Us exclusive-ként. Ez az úgynevezett Expanded Universe hullám, ami olyan legendás figurákat tartalmazott mint K'kruhk vagy Jacen és Jaina a Solo ikrek.  Maga a figura 14 ponton mozgatható, és a szokásos köpeny-ujjas-hosszú szoknya kombinációt a játékbeli megjelenéssel összhangban felváltotta egy piciny bőr ágyékkötő és különböző  egyszerű törzsi ékszerek.  A fejcsápok kék mintázata itt már inkább szürkés, és bőr szalagok vannak belefonva. Egyensúlyi problémák nincsenek - simán megáll a saját lábán, nem kell talpra állítani. A figurához 1 db kék fénykardot csomagoltak, ezen kívül a Droid Factory/Build A Droid széria része: A BG-J38-as robot bal karját is tartalmazza a bliszter. 

A figura igazi ritkaság, ennek megfelelően az ára is igen borsos. A gyűjtők egyik vágyott kincse, az utóbbi időben bontatlanul már 50e Ft-nál is többet kérnek érte, bontottan bár olcsóbb, de nagyon ritkán kerül a picra, és kb 25-30e Ft körül mozog az ára. 

lc61-shaakti2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr10014275975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása