Wampa Cave

Snoova

2018. május 15. 01:23 - a koala az expresszről

1996-ban a Power of the force toyline mellékágaként piacra dobta a Hasbro The Shadows Of The Empire sorozatot. Az egész tucatnyi figurából és járműből állt, aminek nagy része újracsomagolt POTF figura volt. Ez alól az egyik üdítő kivétel a „Fejvadász Csubakka” volt.

2018-05-14_23_31_30.jpg

A karakter háttértörténete

 Snoova

A száműzött vuki, aki elkövette azt a főbűnt, hogy egy párbaj alkalmával mesterséges karmokat használva megölte a riválisát. Mivel ha visszatérne Kashyyyk-ra azonnal megölnék, és a vukik az anyabolygójukon kívül csak rabszolgaként fordultak elő a birodalmi időkben, ezért Snoova zsoldosnak és fejvadásznak állt. Erőszakos és kegyetlen figura hírében állt, aki az élve elfogott zsákmányt is sokszor félholtan szállította le a megrendelőnek.

Egy összecsapásban elveszítette a jobb szemét, amelyet kibernetikus beültetéssel pótolt, ettől nem csak félelmetesebb lett, de a fegyverkapcsolatának köszönhetően sokkal pontosabbá is vált. Többször volt dolga a Fekete Nappal, és többször is együtt dolgozott Boushh-al az ubese fejvadásszal.

 comic.jpg

Chewbacca mint Snoova

 A hith-i Echo bázis lerohanása után a lázadás igen nehéz időket élt meg. Leia hogy kimentse Solo kapitány Jabba palotájából és megtudjon valamit arról a titokzatos valakiről a hajtóvadászatot folytatott Skywalker után – a Fekete Naphoz fordult segítségért. Mivel Xizor herceg a segítségnyújtást személyes tárgyalásokhoz kötötte, így Leiának be kellett jutnia a Corsuscant-ra. Chewbacca ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje, azonban vukik csak rabszolgaként voltak jelen a birodalomban, így egyetlen megoldás kínálkozott – Chewbacca Snoova-nak a hírhedt fejvadásznak álcázza magát, aki úgyis megfordult többször a fekete nap környezetében. Leia ekkör öltötte magára először Boushh páncélzatát – ugyanebben az álcában jutott be Jabba palotájába a fogoly vukival a Jedi visszatér elején. A Fekete Nap erre az időre kivonta a forgalomból Snoova-t. Később kiderült, hogy Xizor keverte a kártyát, ő akarta megölni Luke-ot. Chewbacca nagy nehezen el tudott menekülni Coruscantból és értesítette a lázadást, hogy Xizor herceg fogva tartja Leiát a birodalmi székvárosban.  

 2018-05-14_23_31_40.jpg

 A figura

1996-os kiadás, már a Hasbro gondozásában jelent meg. A figurán 5 mozgáspont van: mozognak a karjai, a lábai és a dereka. Furcsa, de a fej nem mozgatható.  A figura a POFT Chewbacca-khoz hasonlóan viszonylag alacsony, így nem jön ki az a magasságkülönbség ami az átlagemberekhez képest megvolt. Több játékvonalban korrigálták ezt a hibát, így léteznek akár egy fejjel magasabb Chewbacca figurák is.

Azon kívül, hogy már karakterként is kilóg a többi Chewbacca figura közül az összhatást tekintve sincs ott az élbolyban. Szerencsére már nem a kigyúrt éra alatt került kiadásra, ettől függetlenül nem volt jól sikerült figura – pedig a legendás Mark Boudreaux munkája, aki 78-tól volt a Kenner majd később a Hasbro tervezője, szinte egész életében Star Wars figurákat tervezett. Sajnos itt nyoma sincs a bundahatásnak, a szőrzet inkább egyfajta feszülős diszkóruci hatással bír – helyesen dudorodnak az izmai, amit a filmben nem érzékeltünk a vastag bunda miatt.

2018-05-15_01_09_07.jpg

A figurán a vállpáncél hasonlít a képregényben láthatóhoz, és a kibernetikus sem néz ki rosszul. 3 kiegészítő jár a figurához, egy rövid csövű nehéz lézerkarabély és a kedvenc fegyvere egy vibro-bárd valamint egy műanyag köpeny.  A figura hátában kép lyuk van a lapockáinál, egyik a köpeny másik a vibro-bárd rögzítésére szolgál. Jól hozták az eredeti karakter foltos bundáját, ugyanakkor nekem hiányoznak a wookie karmok a lábáról.

 

2018-05-15_01_09_28.jpg

Ha összességében nézem, akkor a karakterben meg lenne a lehetőség, hogy egy igazán dögös wookie figura lehessen, de sajnos ez nem az a figura lett… Mivel a történet az EU része, így elképzelhetetlen, hogy valaha is megjelenjen jobb kiadásban, egy ügyes kezű customosnak igencsak hálás téma lehetne, ahogy az alábbi (nem saját) képen is látszik  

 

snoova_1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr6913944566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása