Wampa Cave

Firespeeder Pilot

2020. február 05. 21:38 - a koala az expresszről

A Hasbro sokszor ügyesen találta meg a filmekben azokat az 1-2 másodpercig látható karaktereket, akikből utána zseniális figurákat csináltak. Lucasék mindig is figyeltek az apró részletekre, így került a vászonra ez a karakter is, miközben Anakinék landolásnak nem - inkább irányított zuhanásnak nevezhető manővert hajtottak végre Grievous zászlóshajójával a Láthatatlan kézzel. A mai bejegyzésben bemutatásra kerülő tűzoltó pilóta, 1.49-nél látható teljes két másodpercre: 

 

A Csillagok Háborúja világa mindig is attól volt hiteles, hogy az apró részletekre is ügyelve töltötték meg élettel az univerzumot, így itt is sokad dob a hangulaton, amikor az izzó hajótestet locsolni kezdik a körülötte rajzó tűzoltóhajók! A filmben kb ennyit is tudunk meg ezekről a hajókról, de kis kutakodással az alábbiakat sikerült kideríteni: 

A 36 méteres sürgősségi tűzoltóhajók négy oltócsonkkal vannak felszerelve, amiből vizet, habot, vagy más tűzoltó anyagot tudnak permetezni bármilyen égő objektumra. A gyors haladás érdekében sugárhajtóművel is fel vannak szerelve, de a magas épületek miatt repulzorokat is beépítettek a hajótestbe. Erős hang és fényjelzői vannak a hajónak, fel van szerelve orvosi részleggel, illetve egy vonósugárral, amivel meg tudják tisztítani a törmeléktől a célterületet, vagy a hajóba tudják emelni a sérülteket. Sajnos maga a jármű semmilyen formában nem került kiadásra - a Lego Ideas programjában ugyan felbukkant, de nem jutott el végül kiadásig - pedig szerintem kedvelt darabja lehetett volna az adott szériának.

post-6705-14103373036474.jpg

 A Firespider Pilot a Saga collection játékvonalban került kiadásra 2006 áprilisában a széria 22. figurájaként. Ez a Hasbro második inkább a gyűjtőket megcélzó játékvonala lett 2006 elején - általában a Collection megnevezés jelzi, hogy a szériában bármelyik SW platformból felbukkanhatnak figurák és inkább a gyűjtőknek szánt játékvonalról van szó. 

emergency_firespeeder_pilot.png

 

Szóval a figura a Saga Collection 4. hullámával került a boltokba, amit a Hasbro a coruscant-i és az utapau-i csata hullámának szánt. Ügyesen vegyítették a figurákat, egy Cody, Anakin, Kenobi mellett ritkább karakterek is bekerültek a szórásba, így került a képbe a talz jedi lovag Foul Moudama vagy a mai főszereplőnk a tűzoltó srác. Kellemes meglepetés volt a gyűjtők számára - egy figura első kiadása mindig az, pláne, ha egy ilyen keveset szereplő karakterről van szó - és mint azóta kiderült az utolsó kiadás is volt :) 

 833064340806241365.jpg

Maga a figura zseniálisan sikerült szerintem! 16 ponton mozgatható, csak a lábfejek nem kaptak artikulációs pontokat, de nem is igazán hiányoznak, tökéletesen meg tud állni a lábán. Vastag kicsit buggyos hőálló ruhát mintáztak - az összhatást olyan apróságok dobják fel mint a sisak alól kilátszó hőálló csuklya, vagy maga a sisak. A figura gyönyörű festést kapott - bár volt aki nehezményezte, hogy a filmben csupa ezüst sisakú karakter figuraként réz színt kapott, de szerintem így sokkal látványosabb lett. Mind a sisak, mind a tűzoltókészülék és a hátizsák ezt a rezes festést kapta, ami olyan jól sikerült, hogy akár fémnek is gondolhatnánk. A hátizsák és a tömlő egybe van öntve - ezt én negatívumnak gondolom, mert a merev tömlő akár könnyen eltörhet. Ez egyébként az egy figurához adott kiegészítő, én a saját figurám felkarjához rögzítettem egy gumigyűrűvel a tömlőt, így talán kevéssé fenyeget az eltörés veszélye.
2020-02-04_01_01_54.jpg
A sisak alatt csak egy szokásos gömb van, mint minden olyan figuránál aminek nincs levehető sisakja.
A figura a sok artikulációs pontnak köszönhetően jól pózoltatható és üde színfoltja lehet bármelyik gyűjteménynek. 
A Saga collection figurái amúgy is mind jól kidolgozottak, ez a karakter pedig csak egy kiadást ért meg, így én úgy gondolom ott a helye a gyűjteményben :) 
2020-02-04_01_01_35.jpg

Mozgathatóság: 16 pontos
Pontszám:10/8
Ár bontottan kompletten: 5e Ft-tól már hozzáférhető
Bontatlan ár: 8-10e körüli összegtől bezsákolható

2020-02-04_01_02_37.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr6015439438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása