Wampa Cave

Wioslea

2020. február 22. 17:44 - a koala az expresszről

Már a coruscanti-tűzoltó figurájánál is említettem, hogy a Hasbro sokszor zseniálisan látja meg a pármásodperces figurák között azokat, akikből gyűjtők kedvence figurát tud alkotni. A mai figura szintén ezek közé tartozik: ő Wioslea a sokszemű antennacsápos idegen, akinek eladják Luke homokfutóját hogy ki tudják perkálni az előleget a fuvarra.
cz-3_1.png
De lássuk mit is tudunk a karakterről: ő egy nőstény Vuvrian, aki pármásodpercre tűnik fel az Új Reményben: közvetlenül a Jabbás jelenet előtt látható, amint hőseinkkel egymás markába csapnak Luke siklója ügyében (egyes források szerint az öreg Kenobi kicsit odahatott, és végül 4000 kreditért cserélt gazdás a gépezet), és Garindan onnan kezdi el követni őket. 
Wioslea tehát a helyi "autónepper" volt, ismert figura hivatalos üzlettel, mert Luke-ék viszonylag gyorsan rátaláltak mindenféle beágyazottság nélkül. A háttérinformációk alapján nagy eséllyel jó kapcsolatokat ápolt a helyi alvilággal is, lévén ismert szerencsejátékos, és nagy összegű tartozásokról hallani Jabbával kapcsolatban.
De lássuk a figurát:
wioslea1.jpg
2009-ben jelent meg a Legacy collection játékvonalban, annak is a Build a Droid kék szériájában - egy R2-L2-as asztroszer kupolája és középső lába van hozzácsomagolva. Ez az első és azóta egyetlen Wioslea megjelenés - így minden gyűjtőnek érdemes beszereznie. 
Első ránézésre szembeötlő a sokszemű csápos fej - lenyűgöző az összhatása a sok szemnek, a ráncos bőrnek és a csápoknak - de ez komoly technikai kihívást okozott a gyártóknak. A sok szín, az árnyékolások, nem volt egyszerű megoldani a dolgot, de a végeredmény nagyon ütős lett! Pontosan a technikai nehézségek miatt vannak szürkésebb és barnásabb összhatást nyújtó darabok a figurából. Döntse el mindenki, hogy melyik tetszik neki jobban bd36_wioslea_09.jpg

unnamed.jpg

 A figura anyag ruházatot kapott, ami a Legacy sorozatban nem meglepő. Az már annál inkább, hogy a figura - és a filmben is a karakter - tradicionális jedi ruházatot viselt - olyannyira, hogy a elsőre a Hasbro egy fénykardot rakott a figura kezébe. wioslea_with_saber.jpg

A korai produkciós fotókon szerepelt csak így, aztán a Hasbro elnézést kért a félrevezető fotókért és a végleges csomagolásba már nem került be a zöld fénykard, így a figurához csak egy blastert kapunk. A Lucasfilm nem erősítette meg, hogy Wiosleának bármi köze lenne a jedi rendhez, vagy akár az erőhöz - tudjuk be inkább a saga korai kaotikus, percről percre változó koncepciójának, illetve a jelmeztervezők leterheltségének... A barna jedi köpeny csuklyáján van két kivágás az antennáknak. 

2020-02-22_16_46_47.jpg

2020-02-22_16_47_08.jpg

A drapszínű szoknya alól elővillan a dupla ízeltségű láb, amiből csak az egyik mozog,

A fura felépítése ellenére a figura tökéletesen áll meg a lábán, így nincs szükség talpra a kiállításához, sokka stabilabban áll, mint a Hem Dazon, vagy a Voolviff Monn figura.  2020-02-22_16_47_31_1.jpg

A figura annak ellenére, hogy sem a cantinában nem tűnt fel, sem Jabba palotájában nem volt látható, mégis nekem nagyon jól hozza az eredeti trilógia idegen lényeinek hangulatát. A Legacy sorozat amúgy is nagy kedvencem, és ez a figura abban is a legjobban sikerültek közé tartozik :)  Szóval akik kedvelik az ilyen cantinás típusú lényeket, azoknak kötelező darab!  3fb47a0dd9bfc3f2d3bf2ea78c725d7f.jpg Mozgathatóság: 18 pontos
Pontszám:10/10
Ár bontottan kompletten: 6e Ft-tól már hozzáférhető
Bontatlan ár: 15e+

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr6215486640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása