Wampa Cave

Willrow Hood - a Jégkrémes srác

2020. január 29. 20:54 - a koala az expresszről

A Star Wars hemzseg a titokzatos karakterektől, és az univerzum varázsa, hogy a filmekben pár másodpercre feltűnő karakterek is mennyire be tudják magukat lopni a rajongók szívébe. Az egyik legjellemzőbb példa erre Willrow Hood aki a Birodalom Visszavágban pár másodpercre tűnik fel, amint egy jégkrém készítő géppel fejvesztve menekül a Felhővárosból 

 Természetesen a rajongók fantáziáját megmozgatta, hogy ki lehet ez a fura bajszos, pocakos figura, és az évtizedek alatt olyan kultusszá nőtte ki magát, hogy a Star Wars Celebrationokon immár minden évben megrendezik a hagyományos Willrow Hood futást 

A karaktert először a Star Wars Customizable Card Game (SWCCG) gyűjtögetős kártyajátékban nevesítették, majd a későbbiekben kiderült, hogy WH Felhőváros tibanna gáz kereskedelmi összekötője volt a lázadókkal, és a valami amivel a kezében futott egy széf volt, amiben azt az adatmagot menekítette a birodalom elől, amiben a lázadó kapcsolatainak a fellelhetőségét tartotta. Az adatokat sikerült eltüntetni egy hulladékfeldolgozóban, őt magát elfogták, de nem adta ki a lázadókat a kínzások hatására sem.

Ezek az információk a Legendák kategóriába tartoznak - illetve tartoznának, de a Marvel új SW sorozatának 22. részében a Harbinger utolsó útjában eater egg-ként feltűnik a jégkrémes srác mint birodalmi tiszt.

willrow-hood-easter-egg-179x300.jpg

Ezzel Willrow Hood-ot a kánonba emelték, de csak ezt nem tudjuk, hogy vajon lázadó kém volt a Harbingeren, majd utána menekítették ki és kapott nyugisabb munkát Felhővárosban, vagy fedett birodalmi ügynökként épült be a felhővárosi fekete kereskedelembe?

A 2018-es New Yorki Comic Conon jelentették be, hogy Chuck Wendig új képregénysorozatot fog írni, amelynek címe Shadow of Vader lesz. Ez azonban az író kirúgásával meghiúsult, pedig már kész volt az első három része az öt részes minisorozatnak. Szempontunkból ez azért fontos, mert a második rész főszereplője Willrow Hood lett volna, és kiderült volna belőle, hogy melyik oldalon is állt a jégkrémes srác... 

 A rejtélyek azonban nem érnek véget. Az ikonikus jégkrém készítő gépről Jon Favreau posztolt a mandalori-hoz kapcsolódóan az interneten még a sorozat készítése közben, és azóta kiderült, hogy a sorozat egy fontos tágya, egy camtono nevű hordozható széf. Most már tudjuk miért mentette olyan lelkesen WH :) 

És hogy honnan származik a Camtono kifejezés és mit jelent? Az alábbi videó 2017-ben került fel a youtube-ra. A megfejtés pedig: 

 

Az mindenesetre biztos, hogy WH a rajongók kedvence lett. Ennek tudható be, hogy hosszas huzavona után 2009-ben a Legacy játékvonal tagjaként a Hasbro kiadta akciófiguraként sokunk kedvenc kis pufiját :) A rajongót nyomása olyan ellenszelet győzött le mint Brian Wilk a Hasbro tervező igazgatója, aki 4 évig akadályozta a figura megjelenését! Sokat segített a dolgon, hogy egy Scott Pearson nevű rajongó 7 évig keményen pusholta a Hasbro-t, többek között online petíciót indított a www.petitiononline.com weboldalon, és a figura megjelenésének pillanatáig több mint 2000 rajongó írta alá a beadványt. 

A figura a piros Legacy Collection sorozat 53. sorszámú alap figurájaként látta meg a napvilágot 2009-ben, és mondhatjuk egy igen jól sikerült és egyedi figura, hiszen sem előtte, sem azóta nem adták ki újra. 

2020-01-29_18_35_24.jpg

A figura 14 pontos, és egész jól adja vissza a filmben látott karaktert. Az arca egész jól sikerült, meg van az a kis pufi testalakata is, talán a végtagjai kicsit vaskosabbak voltak a filmben, de az összhatását tekintve nagyon jól eltalált figura. 

A figura 3 kiegészítőt kapott.

Fegyverként egy BlasTech DH17-es blastert kapott, és mivel a filmben nem láttunk a karakternél fegyvert, így fogadjuk el, hogy volt neki egy ilyenje otthon a fegyverszekrényben. 

2020-01-29_18_36_50.jpg

A másik kiegészítője az ikonikus ice cream maker. Bár a legendákban és a csomagoláson is folyamatosan memory core-ként hivatkoztak a jégkrém készítőjére, végül a kánonba széfként került be camtono néven - ami mint kiderült jégkrémet jelent :) Maga a kieg jól kidolgozott, a figura kialakításának köszönhetően a hóna alá tudja csapni. Az alján egy lázadó szimbólum látható. 

2020-01-29_18_36_16.jpg

2020-01-29_18_36_41.jpg

Mivel a figura Droid factory csomagolást kapott, így harmadikként egy robot alkatrészt csomagoltak hozzá - esetünkben egy HK-50-es droid jobb karját.

Mozgathatóság: 14 pontos
Pontszám:10/8
Ár bontottan kompletten: Maga a figura igazi ritkaság, a Legacy collection ikonikus darabjai amúgy sem olcsók, ezért bontva 15-20e ft körül lehet általában hozzájutni
Bontatlan ár: Ha makulátlan  bontatlan figurát szeretnénk a gyűjteményünkbe, akkor inkább 25e Ft fölötti összeggel számolhatunk a kis pufira :)

2020-01-29_18_37_22.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr7015184950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása