Wampa Cave

Wullf Yularen

2020. április 24. 19:10 - a koala az expresszről

Wullf Yularen

yularen_and_thrawn_tie.png

A klónok háborúja új évadában ismét feltűnik egy sokak által kedvelt karakter - bizonyos Wullf Yularen nevű köztársasági tiszt – Anakin megérzi Ahsoka-t a Resolute hídjáról, miközben az Ezüst Angyallal egy lezárt, katonai űrbe keverednek. Yularen meg is kérdezi Anakint, hogy küldjön-e egy egységet letartóztatni a hajó személyzetét, de a jedi tábornok nemleges választ ad.

De ki is Wullf Yularen.

A karakter először az új reményben tűnt fel, noname birodalmi tisztként abban a jelenetben, amikor a Halálcsillag eligazítótermében Tagge és Motti admirális összeszólalkozik, és a jelenet végén Tagge tábornok megtapasztalja az erő sötét oldalát.

Tagge mellett ül egy ősz hajú fehér egyenruhás úriember, ezredesi rangjelzéssel, és szenvtelen arccal nézi ahogy a Sith nagyúr majdnem megfojtja a tábornokot.

yularen2.jpg

És hosszú-hosszú évekig ennyit tudtunk a karakterről. Volt némi keveredés is, hivatalosan írták Wulff-ként, a filmben a fehér admirálisi egyenruha volt rajta, ugyanakkor ezredesi rangjelzés… Ez számomra nem tiszta, hogy Yularen vitte magával az admirálisi fehér egyenruhát az újonnan alakult Biztonsági Hivatalhoz, vagy azért volt rajta fehér egyenruha, mert már az volt a hivatalos egyenruhájuk.

yularen1.jpg

Születéséről, korai éveiről sokat nem tudni, fiatalon a Köztársasági flottánál szolgált, ő volt az egyik köztársasági parancsnoka Trench admirális ellen Malastare-i csatának, majd visszavonulása előtt csatlakozott a Szenátus hírszerző irodájához.

YE 22-ben Palpatine főkancellár visszahívta aktív szolgálatba és admirálisi rangot adományozott neki és egy Venator osztályú csillagromboló parancsnokává teszi. A Klónok háborújának nagy részében Anakin tábornok zászlóshajóján a Resolute-on szolgált - feltűnt a CW filmben, majd a sorozat több részében is.

A háború végén lemondott admirálisi rangjáról és csatlakozott az alakuló Birodalmi Biztonsági Hivatalhoz ezredesi rangban. Erről az időszakáról több könyvben (pl Thrawn, Tarkin) képregényben (Thrawn) is olvashatunk és feltűnik a Lázadók sorozatban is.

yularen_comic.jpg

 Yularen ezredes - Saga Collection

A 2006-ban indult gyűjtői sor pótolt több régóta vágyott figurát az eredeti trilógia tiszti karából mind a két oldalon. A lázadók szövetségéből említhetném Derlin őrnagyot vagy Zev Seneca-t, míg a birodalmi oldalról Jerjerrod moffot, Veers tábornokot, de az igazi nagy gurítás az a 2006-ban megjelent Death Star Briefing Pack volt. A szett Px Previews Exclusive volt, ami azt jelentette, hogy a helyi képregényboltokban jelent meg először az Usa-ban, és az Új remény híres jelenetében résztvevő figurákat pakolták bele.  A szokásos Vader mellett bele került egy-egy Tarkin, Motti, Tagge, Bast, Cass és a cikkünk főhőse Yularen ezredes. A karakter első kiadása, de maga a figura nem teljesen új. A lábak a 2004-es Saga Series Ozzel admirálisról származnak, míg a testet és a kezeket a 2006-os Saga Collection Jerjerrod mofftól vették kölcsön.

31960442_1.jpg

Már említettem a fehér egyenruhát, hogy vajon Yularen hozta-e magával a kezdet kezdetén, az mindenesetre kuriózum, hogy míg a hivatasos BBH-s egyenruha fekete nadrág és csizma a fehér zubbonyhoz, addig ezen a figurán a nadrág is fehér. A figura maga egész jól sikerült, hozza a filmben feltűnő öreg Yularen feelingjét, a bajusz rendben, a rangjelzés is ugyanaz mint a filmben. A forgáspontfanatikusoknak lehet, hogy kicsit csalódáskeltő, de a figurának „csak” 10 mozgáspontja van – a pakkban ez az átlag, sőt a Vader és a Motti még ennél is kevesebb – de a Saga Collectionban ez átlagosnak mondható.  Egy darab standard birodalmi E-11-es blaster jár hozzá.

Mozgathatóság: 10 pontos

Pontszám:10/8
Ár bontottan kompletten: Az ára zsebbenyúlósnak mondható, még bontottan is 20e fölött van szállítással esetleges vámmal együtt

Bontatlan ár: a Death Stre Briefing bontatlanul nem egy olcsó mulatság, általában 60e ft-tól indul, de ha elosztjuk az összeget hét felé, és belegondolunk, hogy van benne pár igazi ritkaság is, akkor talán így érdemesebb megvenni.

tscdeathstarboxfr.jpg

 

Yularen admirális - Clone Wars

A figura második és azóta utolsó kiadása a Clone Wars toyline második - Piros hullámának a hetedik darabjaként került a polcokra. A 2009-ben megjelent figura a fiatalabb Yularen admirálist jeleníti meg, ahogy az animációs sorozatban láthattuk. Amennyire szerettem a sorozatot, néha annyira furcsának találom ezeket a pipaszár lábú figurákat – holott hozzák a látott karakterek feelingjét. Single card-os figuráról beszélünk, de a hasbro nem spórolt a kiegészítőkkel. A figurához jár egy holo asztal (amelyet két darabból állíthatunk össze),és egy Kenobi hologramot csomagoltak. A csomag része egy DC-17-es blaster amihez egy jól illeszkedő övtokot is kapunk.  A színek szépek, van viszont egy óriási hibája: nehezen áll meg a lábán. Nem vagyok híve a mindenáron sok mozgáspontnak, de ebben az esetben a rossz súlypontot ki lehetne egyenlíteni a mozgatható térdekkel/bokákkal. Így vagy talpra kell tenni, esetleg egy kis ragasztógyurmát tenni a talpa alá, vagy ügyesen nekitámasztani az asztalának, de akkor is ő lesz az első aki felborul amikor a kutya nekimegy a vitrinnek.

  2020-04-24_17_16_04_1.jpg

Mozgathatóság: 10 pontos

Pontszám:10/7
Ár bontottan kompletten: Ez sem tartozik az olcsóbb figurák közé, de 10e körül meg megvásárolható bontottan minden tartozékával együtt

Bontatlan ár: Bontatlanul ez a CW07-es figura 20e fölött áll meg mire hazaér

yularen_mindketto.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr2315593872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása