Wampa Cave

Darth Revan

2020. május 25. 19:47 - a koala az expresszről

A figura akit ma bemutatok Nektek, a mára már Legendákként számontartott Expanded Universe egyik sokak által kedvelt karakte Darth Revan. A sith a Knights of the Old Republic (KOTOR) játékban tűnt fel mint ... 

Nem lövöm le a poént, aki teheti nyomja végig a játékot :) Rövid ismertető a Zíro-n tudtok olvasni a játékról! 

 A KOTOR a maga nemében egy hihetetlenül jól sikerült játék volt, megtámogatva könyvekkel, figurákkal, a rajongók nagyon élték az egész történetet, így nem véletlen, hogy Revan igen kedveltté vált közöttük. 

Mivel Revan csak a játékban szerepelt, így végül nem került bele a kánonba - pedig nem sokon múlott! A Klónok háborúja 3x17 epizódjában a Mortis szellemeiben ugyanis majdnem szerepelt - ő és Darth Bane lettek volna a Fiú tanácsadói, de Lucas kérésére végül Filoni kivágta a jelenetet az epizódból, mert a Mesternek más elképzelései voltak az erőről, és sajnos ebbe sem Bane, sem Revan nem fért bele.

A karakter mind a világos, mind a sötét alteregója szerepelt a Galaxy of Heroes című telefonos játékban, így sokakban felcsillant a remény, hogy Revan végre visszakerül a kánonba. Már a 8. rész útmutatójában is volt egye elejtett félmondat, hogy a Luke kunyhójában látható vörös bőrmedálba foglalt kő egy sith kristály, ami egy  ősi Jedi Crusader kardjából származik - és a Legendákban Revan volt az első Jedi Crusader. Végül a EP9-ben rehabilitálták valamelyest: mint kiderült Palpatine légióit ősi sith harcosok után nevezték el. És mivel a 3. légió neve Revan, így a karakter elkezdett visszaszivárogni a kánonban. Reméljük valamelyik platformon bővebben is fel fogják dolgozni - személy szerint örömmel olvasnék képregényt róla. 

Revanról a Legendákban sokkal többet tudhatunk, hiszen a játékon kívül egy egész jó könyv jelent meg róla Drew Karpyshyn tollából. Röviden összefoglalva Revan és barátja Alek nehezményezte a Jedi rend tétlenségét a Mandaloriai háborúk ügyében és csatlakozott a Köztársasági hadsereghez felderítőként, közben minden lehetséges fórumon népszerűsítette a Jedi beavatkozás ötletét. A galaktikus média felkapta a karizmatikus jedi küzdelmét a rendjével - innen kapta a Crusader becenevet - de a tanács eltökélten ki akart maradni a háborúból. Egy egész mozgalmat indított el, ami róla kapta a Revansiszta nevet, végül fellázadt a jedi rend ellen, jediket toborzott és a Köztársaság oldalán beavatkoztak a háborúba. A háború egyre inkább a köztársaság javára billent, a beavatkozó jedik egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek, és a hadsereg vezetői lettek - a klón háborúk idején  a rend valószínűleg ezért nem maradt ki a háborúból - végül legyőzték a mandokat. 

A háború után Revan és Alek az Ismeretlen Régiók felé vette az irányt, egy ősi rakata csodafegyver nyomát kutatva. Közben felfedeztek egy sith birodalmat, s nem tudtak ellenállni a sötét oldal csábításának. Darth Revan és tanítványaként Alek immár Darth Malak megtalálták a Csillagkohót (előttük nem volt ismeretes a Darth név a Köztársasági történetírásban), amivel a Köztársaság ellen vonultak. Végül a Jedi Rend egy kommandója Revan zászlóshajójának hídján összecsapott a sith sötét nagyurával, tanítványa viszont ezt a pillanatot választotta arra, hogy átvegye mestere helyét...

 Maga a figura 2016 novemberétől kapható, tehát már jóval a Kánon korszakban került a polcokra, ennek pedig az az oka, hogy megnyerte az első BS 6-os Rajongók választása szavazást. A dolog pikantériája, hogy 2007-ben a kistestvére ugyancsak megnyerte a Rajongói szavazást, és 30. évfordulós játékvonalban kiadásra is került. Az összeesküvés elméletekre fogékony rajongóknak egy kis ínyencség: mind a két figura a saját játékvonalában a 34.-ként jelent meg - mi lehet ennek a hátterében vajon?

2020-05-04_20_12_36.jpg

Nagyon látványos darab azt meg kell hagyni, kint a polcon tényleg nagyon jól mutat, de azért vannak vele problémáim! Először is a feje. A merev műanyag csuklya nem is néz ki igazán jól, jelentősen korlátozza is a fej mozgathatóságát (szinte csak bólintani tud, az oldalirányú mozgatás milliméterekben mérhető és az is csak a csuklyán belül), és még nem is lehet levenni a figuráról! Egy rajongói szavazás győztesétől és az 2016-os karácsonyi SW figurák legnagyobb gurításához dukált volna egy levehető csuklya, egy levehető maszk! A maszk amúgy is fontos eleme a Revan legendának: 

2020-05-04_20_11_44.jpg

Ráadásul a képen látható, a csuklya mennyire elüt a köpenytől - érthetetlen, hogy miért nem tudtak egy jó szövetköpenyt rátenni. Sajnos a köpeny anyagával sem vagyok teljesen kibékülve, fényes műszálas cucc, sokkal minőségibb összhatása lenne a figurának, ha ezt mondjuk ugyanolyan anyagból csinálták volna mint a szoknyáját - igen egy újabb matéria Revan ruhatárában. 

2020-05-04_20_13_42.jpg

Az ugyanis kevéssé fényes cucc, sokkal hitelesebbnek tűnik. Az anyaghasználattól eltekintve nekem bejön a lepukkant, szakadozott anyag, hozza azt a feelinget, hogy Revannak kb századrangú, hogy miben igázza le a galaxist...

2020-05-04_201_13_27.jpg

Itt jól látható a két anyag közötti különbség... 2020-05-04_20_12_13.jpg

 A festésnél is láttunk már jobbat, az általam is bemutatott tűzoltólegényen sokkal jobban eltalálták a fényes fémes részeket, itt közelről inkább egy kicsit gagyi hatást kelt némelyik része. Ha rajtam múlt volna, én a piros kis sálját meg a bőr díszeit is másképp oldottam volna meg... 

2020-05-04_20_14_22.jpg

A kardjai nem rosszak, bár nekem jobban tetszik a 3.75-ösökhöz adott fénykard forma, valamiért ezek kicsit olyan fogpiszkálószerűet, és a markolat is eléggé elnagyolt.  2020-05-04_20_11_03.jpg

Minden összevetve nem rossz figura ez, ha odafigyelnek pár apróságra, akkor kiemelkedően jó figura lehetett volna belőle. A fej mozgásától eltekintve a többi mozgáspont rendben van, az ízületek nem csúnyák. A két kard rendben van, de azért nagyon jól mutatott volna a például a figurához egy sith holocron - hiszen az ő memoárjából vette Bane a kettő szabályát. Sajnálom nagyon, hogy nem használták ki a szavazás adta lehetőséget, hiszen mindenki vágyta és akarta ezt a figurát, és egy kis odafigyeléssel legendás figura lehetett volna belőle. Ettől függetlenül - mivel egy igen közkedvelt karakter, ráadásul nem túl könnyen hozzáférhető - így fontos darabja egy gyűjteménynek.

Mozgathatóság: 17pontos     

Pontszám: 10/6

Ár bontottan kompletten: gyakorlatilag nincs a piacon bontott figura, csak nagyon ritkán bukkan fel egy-egy darab. 

Ár bontatlanul: Bontatlanul már jobb a helyzet, bár nem olcsó, de hozzáférhető a figura. Igen ritkán de felbukkan valamelyik brit vagy amerikai webshopban 1-1 darab (£20 vagy $30), ha valaki belefut csapjon le rá, mert a másodlagos piacon már jóval borsosabb az ára. Az ebay-en folyamatosan levadászható, de postával, vámmal mindennel 25-30e Ft között mozog az ára mire kézbe vehetjük a figurát. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr5815655976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása