Wampa Cave

Jedi Revan

2020. június 17. 20:48 - a koala az expresszről

d48253bd9eac7620d134a2ce37809e52.jpg

A Revan Legendákbeli történetét ott hagytuk abba, hogy barátja és tanítványa Darth Malak kihasználva, hogy mesterét egy jedi kommandó szórakoztatja éppen - tüzet nyitott a zászlóshajójának hídjára. Árulása után a Revan élete egy jedi bizonyos Bastila Shan kezében volt, aki megkímélte a magatehetetlen kómában fekvő sithet, és megmentésével a két lélek összekötődött az erőben. Bastila a jedi tanács elé vitte a kómában fekvő agysérült sithet, és a tanács a megkímélése mellett döntött, rettenetesen izgatta ugyanis őket, honnan tett szert a hatalmas flottára, és miféle veszélyek fenyegetik az ismeretlen régiók felől a Köztársaságot. Nem túl humánus és szerintem nem túl jedikhez méltó módon Revan memóriáját kiolvasták majd törölték és egy teljesen új személyiséggel felruházva Bastila Shan felügyeletére bízták. Az erőkapocsból szerelem lett, így amikor később Malak rájött, hogy mégis csak él a mestere és elfogta őket, és Revan tudomására hozta kettejük kardpárbaja közben, hogy Ő volt az előző sötét nagyúr. Bastila feláldozta magát a szerelméért, és fogságba esett helyette. Malak átcsábította a nőt a sötét oldalra. Végül Revan visszafordította Shant a fény felé a Rakata Prime-i végjátékban, majd együtt győzték le és ölték meg Darth Malakot. 

bastila_16x9_jpg_adapt_crop191x100_628p.jpg

Később összeházasodtak, de még mielőtt megszülethetett volna közös gyermekük, visszatértek az emlékei, és visszaindult az Ismeretlen régiókba, hogy legyőzze a sitheket. Egyedül azonban nem sokra jutott - elfogták, s bár pár évvel később kiszabadult, a sith Uralkodó elleni merénylete teljes kudarc lett. 300 évre bebörtönözték, végül egy köztársasági csapat szabadította ki, de a kínzások alatt az elméje meghasadt. A sötét oldala megpróbálta elpusztítani az ellenségeit, míg a jó oldala a sötét oldalával szállt harcba... a végjáték mint látható eléggé zavarosra sikeredett...

prolectables_poprevanfeat-1080x512.jpg

Kánonbeli szerepéről a Darth Revan cikkemben írtam, semmi új hivatalos információ nem derült ki azóta, viszont továbbra is vannak jelek arra, hogy a Lucasfilm tervezhet valamit a karakterrel, és nem csak egy sith légiót neveztek el róla. A karakter feltűnt a sokak által kedvelt Galaxy of heroes mobiljátékban, illetve egészen friss hír, hogy a Funko Pop kiad egy Darth Revan figurát. Aztán lehet, hogy valaki a Gamestop-nál nagy Revan fanatikus, mert a Funko Pop is náluk fog megjelenni, és mai cikkem témája is Gamestop exkluzívként került forgalomba. 

2020-05-25_22_12_36.jpg

A Hasbro Black Series egyik oldalhajtása a Gaming Great sorozat,  amelyben  a figurák dedikáltan Gamestop exkluzívként jelenik meg.  A Gamestop-ról annyit érdemes tudni, hogy egy videojátékbolt hálózat, kb 6000 üzlettel és sok tízezer alkalmazottal, így az ebben a sorozatban megjelenő figurák mind valamelyik SW videójátékhoz kapcsolódnak. A sorozat 4 darabból áll eddig, de a Force Unleashed-hez kapcsolódó Shadow Stormtrooper és a Stormtrooper Commander idén nyárra várható, így eddig csak a Battlefront II-höz kapcsolódó Heavy Battle Droid és a Glaxy of heroes-hez kapcsolódó Jedi Revan került a piacra.

2020-05-25_22_12_54.jpg

Mielőtt belefognék a figura ismertetésébe, ki kell térjek egy számomra bántó hibára a karakterrel kapcsolatban: miért nem tudtak egy fasza Jedi Revant tervezni? Miért kellett egy ugyanolyan szerkós karaktert csinálni? Én értem, hogy ezzel próbálták a népben tudatosítani, hogy ugyanarról az emberkéről van szó, de könyörgöm mennyire életszerű, hogy emberünk miután hosszas kalandozás után ismét képbe kerül magával, akkor csinál egy ugyanolyan szerkót magának, csak más színekben??? Most elképzelem Revant, amint ül a kis kabinjában valamelyik cirkálón, és próbálja felidézni, hogy is nézett ki a régi öve, majd azon morfondírozik, hogy vajon van-e még a Galaxyhaus-ban ugyanolyan plasztacél karika, és ha ötöt vesz akkor kap-e egy kis kedvezményt… Szóval ez a játéktervezőknek egy nagy fekete pont a részemről a kreativitás hiánya miatt!

2020-05-25_22_15_46.jpg

Tehát maga a figura megegyezik az előző cikkben bemutatott Darth Revan figurával, a számítógépes játéktervezők a Hasbro dolgát is megkönnyítették, mert csak át kellett festeni a figurát – nekem mégis teljesen más hatású lett! Sajnos ennek megvannak a hátulütői is, bár szerintem ez a verzió mégis sokkal ütősebb lett! Elsőként mindjárt a fej probléma, ami ugyanúgy megmaradt. Továbbra sem igazán mozgatható, továbbra sem lehet levenni a maszkot és csuklyát, szóval ez a része nem változott. Mégis valahogy átfestve jobban néz ki. Sokkal kellemesebb hatásúnak tűnik fehérben, bár a sorják jelentősen rontják az összhatást... Erre illene figyelni a cégnél. Ha valaki bontja érdemes eldolgozni kicsit. Néha mondjuk ahogy ránézek a figurára kicsit Assassin Cread feelingje van, de valahogy jól áll neki. Kicsit furcsa, hogy nincs köpenye, bár azt a gagyi műszálas köpenyt annyira nem is hiányolom ami a sötét énjét burkolta be.

2020-05-25_22_16_28.jpg

Az ikonikus maszk színeiben változott, jobban harmonizál a figurával, a homlokrésze ezüst helyett fekete lett, és egy barna csík is átfut a homlokán – ugyanolyan színű mint az öv.

Lefelé haladva a páncél bronzos festése bronzos, homogén, szerintem jól néz ki, tényleg páncél hatást kelt.

A figura háta köpeny híján jól látható, a hátpáncél kissé sötétebb az öv színei jól harmonikusak és a lelógó karikák fémes festése is jól néz ki. Bár műanyag, mégis egész jól hozza a bőr szíjakon lógó fémkarikák hatást.

2020-05-25_22_17_16.jpg

A karok ízülete viszont fehérben sokkal szembántóbb, nem szép látvány. Valahogy olyan bután néz ki. A karokat egyedül az alkarvédők mentik meg – nem tudom a kétféle szín azt jelképezi-e hogy az alkarvas bőr és a mellvért anyagának kombinációja, vagy csak fel akarták dobni a kétféle színnel mindenesetre elég jól néz ki. Az alóla előbukkanó fekete kesztyű a barna betéttel is jól mutat, szóval a karja a figurának az otromba ízületen kívül eléggé rendben van.

A szoknyája tovább vissza a figura fehér alapszínét, és az anyaga is okés – végre megtalálták a Hasbronál az igényes anyagok fiókját. A szoknya alá bekukkantva sokkoló látvány – nem is vesztegetnék több szót azokra a lábakra, mindenki csak saját felelősségére emelje fel a szoknyát. A lábfejek mindenesetre jól sikerültek, így a rusnya lábak nem rontják annyira az összhatást mint a könyökízület.

2020-05-25_22_16_46.jpg

A szoknyadísz a sötét ikerénél vékonyabb anyagból, így már sokkal jobban néz ki, és a barnás szín is jól eltalált.

Direkt a végére hagytam a fénykardot, ugyanis végre sikerült jó hatos verziót készíteni belőle. Nem a fogpiszkálók, de nem is valami fénybunkót kreáltak hozzá, hanem szép arányos a kard. Lehet ennek az ára, de meg kell elégednünk egy karddal – csak a lilát kapjuk a figurához. Mondjuk a piros ugye a sith-ek kardszíne, de számomra logikus lenne, ha valaki egész életében két fegyverrel harcolt, akkor azért csak megoldja, hogy a piros helyett legyen valami a másik kezében.

2020-05-25_22_18_37.jpg

Mindent összevetve bár ugyanaz a figura valahogy mégis sokkal látványosabb, sokkal jobban sikerült szerintem. Jó példája annak, hogy mennyit számít a külcsín, a harmonizáló színek a jó anyagválasztás.

2020-05-25_22_19_24.jpg 

Mozgathatóság: 17pontos

Pontszám: 10/8

Ár Bontottan Kompletten: Mivel a figura nagyon friss, és előrendelésben elkapkodták, így egyelőre nincs a piacon bontatlanul

Ár Bontatlanul Kompletten: a figura ajánlott ára $24.99 volt, de ez talán csak az előrendelésekre volt igaz.  Néha felbukkan valamelyik websop oldalán, de általában kicsit drágábban, és korlátozva van vevőnként a megvehető mennyiség. Az Ebay-on hozzáférhető, de ott már 30 Fonttól indul a figura ára, amihez ha hozzáadjuk a szállítást, akkor mire hazaér a rendelés, egy bontatlan Jedi Revannak valahol 16e+ az ára.

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wampacave.blog.hu/api/trackback/id/tr7015656046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása